Receptengroep

Dessertsauzen

 

Aantal personen

4

 

Waardering

 *

 **

 ***

 ****

 *****

 

Moeilijkheid

 

 Gemakkelijk

 Normaal

 Moeilijk

 Topniveau

 

Populariteit

1017

 

 

Recept afdrukken

 

Muntsaus

Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Breng het water en de suiker in een pannetje aan de kook.
Blijf roeren totdat de suiker is opgelost.
Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
Opgelet voor brandwonden !
Doe de room en de muntblaadjes in een pannetje en laat alles inkoken tot sausdikte.
Giet dan de suikerstroop bij de room en laat alles afkoelen.
Giet het afgekoelde mengsel door een fijne zeef.
Breng net voor het opdienen op smaak met wat muntlikeur.

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek

 

Gebruikersbeheer

Gebruikersnaam:

Paswoord:

 

Maak nieuw profiel aan

Statistieken

Aantal recepten : 3702

 

Aantal Culinaire termen : 1519

 

Aantal keuken- en kooktips : 104

 

Aantal Foodparing : 8365

Keuken- en kooktips

Welke kruiden kan je heel goed gedroogd gebruiken?

Hoe gebruik ik aluminiumfolie?

Hoe maak ik aardappelen licht verteerbaar?

Meer op Keuken- en kooktips

Culinaire Encyclopedie

RELACHER

Een vloeistof aan een puree of saus toevoegen.

Meer op de Culinaire Encyclopedie