Receptengroep

Koekjes

 

Aantal personen

4

 

Waardering

 *

 **

 ***

 ****

 *****

 

Moeilijkheid

 

 Gemakkelijk

 Normaal

 Moeilijk

 Topniveau

 

Populariteit

1426

 

 

Recept afdrukken

 

Koulourakia - Griekse koekjes

Ingrediënten voor 4 personen.

 

 

Bereidingswijze

 

Klop 1 eierdooier los met 1 el water.
Voorverwarm de oven op 175C.
Doe de boter bij de suiker en klop tot room.
Voeg onder voortdurend kloppen 2 eierdooiers, vanille-extract, sinaasappelsap en cognac toe.
Meng bij beetjes de bloem door het vloeibare mengsel tot een stijf deeg.
Indien het deeg te stijf is: voeg wat extra sinaasappelsap toe.
Indien het deeg te plat is om met de hand te verwerken, voeg dan wat meer bloem toe.
Rol het deeg in slierten en vorm de Griekse koekjes zoals op de foto.
Plaats de koekjes op een bakpapier en bestrijk de koekjes met de losgeklopte eierdooier.
Men kan de koeken nu ook nog versieren met suikerparels, zaadjes, enz.
Bak gedurende 20 minuten totdat de koekjes een rijke gouden kleur krijgen.
Neem de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen op het bakpapier: deze Griekse koekjes worden harder tijdens het afkoelen!

 

 

Voeg toe aan mijn persoonlijk kookboek

 

Gebruikersbeheer

Gebruikersnaam:

Paswoord:

 

Maak nieuw profiel aan

Statistieken

Aantal recepten : 3703

 

Aantal Culinaire termen : 1519

 

Aantal keuken- en kooktips : 104

 

Aantal Foodparing : 8365

Keuken- en kooktips

Welke kruiden kan je heel goed gedroogd gebruiken?

Hoe gebruik ik aluminiumfolie?

Hoe maak ik aardappelen licht verteerbaar?

Meer op Keuken- en kooktips

Culinaire Encyclopedie

EFELER

Het schaven van noten amandelen enz. tot schilfers. Het schaven van gedroogde vis.

Meer op de Culinaire Encyclopedie